© 2017 Åsa Ljusenius

Om mig

Jag är kommunikatör och föreläsare med vidareutbildning i projektledning och internationella utvecklingsfrågor.

Under flera år har jag erbjudit konsulttjänster i kommunikation, men just nu vilar mitt företag. Istället söker jag efter heltidsjobb inom projektledning, programhandläggning, analyser, utvärderingar, opinionsbildning och/eller strategisk kommunikation. Har du tips? Hör av dig!

Nedan finns en kort sammanfattning av mina utbildningar och erfarenheter. Mitt fullständiga CV finns att se på LinkedIn eller ladda ner som pdf här.

 

Utbildning

2014-2016 läste jag Lund University Master in International Development and Management (LUMID), en högt eftertraktad utbildning inom internationellt utveckling, bistånd och projektledning. Under utbildningen har jag bland annat gjort fältstudier om integration och möjligheter att ta sig ur fattigdom bland före detta flyktingar i Tanzania samt praktiserat på Sida (se nedan).

2008-2011 studerade jag vid Informatörsprogrammet med inriktning freds- och utvecklingsstudier vid Linnéuniversitetet i Växjö. Inom utbildningen läste jag en termin utomlands på Malta och engagerade mig för Maltas många asylsökande. Min kandidatuppsats skrev jag i Indien om ”landgrabbing” och gräsrotsaktivism.

 

Arbetslivserfarenhet

Under hösten 2015 praktiserade jag på Analys- och strategienheten på Sidas Afrikaavdelning i Stockholm. Där gjorde jag bland annat metodutvärderingar av avdelningens arbete med resultatstyrning och operationalisering av strategier för svenskt bistånd.

I valrörelsen 2014 arbetade jag som valkoordinator för Miljöpartiet i Göteborg. Jag ansvarade för att arrangera och koordinera partiets deltagande i events så som West Pride och Kulturkalaset. Jag skötte även hemsida, pressrum och kontakter med media.

Hösten 2013 utförde jag ett traineeuppdrag i Indien för biståndsorganisationen Individuell Människohjälp. Jag använde mina färdigheter i kommunikation och utvecklingsarbete till att stötta indiska och tibetanska producenter av fair trade-varor i strategisk marknadsföring.

2012-2013 arbetade jag som informatör i det spännande kompetensutvecklingsprojektet Livspondus i Kriminalvården i Göteborg. Projektets kärna var att lyfta fram erfarenhetsbaserad kompetens, så kallat ”tyst kunnande” hos kriminalvårdspersonal.

 

Ideellt engagemang

Jag tror på en värld utan fattigdom och förtryck. De senaste åtta åren har jag engagerat mig ideellt för mänskliga rättigheter, integration, rättvis handel, klimatfrågor med mera – både i Sverige och utomlands.

I dagsläget är jag ideellt verksam som föreläsare genom Individuell Människohjälp och Röda Korset. Till exempel kan jag erbjuda berättelser om mina upplevelser från att arbeta med fair trade i Indien. Kontakta mig gärna för att få veta mer.

Share