© 2014 Åsa Ljusenius

Utställning

Hösten 2011 höll Läkare Utan Gränser ett seminarium om hiv och aids för experter och beslutsfattare på Teaterskeppet i Stockholm. Till seminariet skapade jag en uppskattad och välbesökt utställning.

Läkare Utan Gränser lyfte under seminariet fram att om alla människor som smittats med hiv fick tillgång till mediciner skulle de inte utveckla aids. Mediciner minskar också risken för smittspridning kraftigt. Budskapet till besökarna var att vi måste agera nu för att se till att aids dör ut.

Jag arbetade i nära samarbete med en PR-byrå som tagit fram konceptet om ett framtida museum över aids som en utdöd sjukdom. Tillsammans beslutade vi om vilka milstolpar i sjukdomens historia som skulle visas upp i ”museet”. Min uppgift blev att konkretisera och färdigställa varje milstolpe: hitta passande bilder, köpa bildrättigheter, skaffa fram utställningsobjekt, klippa, klistra och montera ihop detaljer, rigga piedestaler, skyltar och ljussättning, och mycket mera. Resultatet kan du se nedan.

 

Klicka på bilderna för att se dem större.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>